Praleisti
Nemokamas pristatymas nuo 35 eurų!
Nemokamas pristatymas nuo 35 eurų!
Klinikinis tyrimas įrodo Bioiberica Atopivet® Spot-On veiksmingumą šunims, sergantiems atopiniu dermatitu

Klinikinis tyrimas įrodo Bioiberica Atopivet® Spot-On veiksmingumą šunims, sergantiems atopiniu dermatitu

Tyrimas, atliktas Floridos universitete, remia naujos sfingolipidų ir glikozaminoglikanų kompozicijos naudojimą kaip strategiją odos sveikatai gerinti pacientams, sergantiems šunų atopiniu dermatitu.

„Bioiberica Companion Animal Health“ ir Floridos universitetas paskelbė atopiniu dermatitu sergančių šunų klinikinio tyrimo rezultatus, kurie patvirtina vietinės Atopivet® Spot-On kompozicijos veiksmingumą, padedantį atkurti odos barjerinę funkciją, drėkinti odą ir sumažinti niežėjimą naudojant kaip monoterapiją arba kaip gydymo schemos dalį. Tyrimas,pavadintas „Vietinis šunų atopinio dermatito gydymas sfingolipidais ir glikozaminoglikanais“, yra atviros prieigos mokslo žurnale „BMC Veterinary Research“.

Tai buvo perspektyvus kontroliuojamas klinikinis tyrimas, atliktas su dvylika šunų, turinčių sukeltą atopinį dermatitą, atsitiktinai suskirstytų į dvi grupes: kontrolę ir gydymą. Kontrolinės grupės šunims nebuvo atlikta jokia intervencija, o gydomosios grupės šunims buvo paskirtas „Bioberica Atopivet® Spot-On“, kuriame yra 0,5% sfingomielinu turtingo sfingolipido ekstrakto (Biosfeen®) ir 0,5% hialurono rūgštimi turtingo glikozaminoglikano ekstrakto (Dermial®).

Produktas buvo vartojamas lokaliai du kartus per savaitę 8 savaites: ant nugaros, pažastyse, priekinių ir užpakalinių letenų tarpupirščiuose, kirkšnies srityje, krūtinėje ir nugaroje.
„Klinikiniai rezultatai po lokalaus sfingolipidų ir glikozaminoglikanų vartojimo, ypač dėl niežulio sumažėjimo, patvirtina šio naujo derinio veiksmingumą gydant šunų atopinį dermatitą. Svarbu pažymėti, kad šunims nebuvo suteikta jokio kito gydymo, o tai rodo didelę „Atopivet® Spot-On“ naudą “, - aiškina dr. Sergi Segarra,„ Bioiberica “tyrimų ir plėtros projektų vadovė žmonių ir gyvūnų sveikatai.

Šunų atopinis dermatitas: dažnai pasitaikantis ir lėtinis.

Šunų atopinis dermatitas yra genetiškai predisponuojama uždegiminė niežulį sukelianti odos liga, dažna šunims (10–15% populiacijos) bei turinti būdingų klinikinių požymių, susijusių su IgE antikūnais, dažniausiai nukreiptais prieš aplinkos alergenus, aprašyta JAV Nacionalinėje medicinos bibliotekoje sveikatos institute (NIH).

Dažniausias ligos požymis yra odos niežėjimas nuo nuolatinio draskymosi, laižymo ar trynimo.Atopinio dermatito diagnozė reiškia nustatyti lėtinę ligą, kurią reikės gydyti ir prižiūrėti visą gyvūno gyvenimą.

Šaltiniai:    Marsella, R., Segarra, S., Ahrens, K., Alonso, C., Ferrer, L. (2020). Topical treatment with sphingolipids and glycosaminoglycans for canine atopic dermatitis.BMC Vet Res, 16, 92 (2020).

Įsigyti:

https://fitoveta.lt/products/atopivet-spot-on-pipetes?_pos=1&_psq=atopivet+spo&_ss=e&_v=1.0

Ankstesnis straipsnis Maistas šunims: kaip pasirinkti tinkamą?
Kitas straipsnis Tyrimas įrodo „Bioiberica“ „Impromune“ maisto papildo veiksmingumą šunų leišmaniozės prevencijai